مراحل ثبت وتكميل اظهار نامه ارزش افزوده بند5 تا آخر
مرحله۵
در اين مرحله فرم اظهارنامه ماليات ارزش افزوده شخص مودي نمايش داده مي شود كه برخي از اطلاعات مربوطه از جمله اطلاعات هويتي ،اطلاعات ثبتي مربوط به شركت ، همچون آدرس و كد پستي و كد اقتصادي شركت و مواردي از اين قبيل ، قابل مشاهده هست كه نيازي به ورود اطلاعات ، توسط مشمولان نمي باشد و اين اطلاعات ، غير قابل تغيير هستند .
آنچه كه در ارتباط با ثبت و تكميل اظهارنامه ماليات ارزش افزوده مهم و ضروري است تكميل رديف هاي مربوط به جدول اطلاعات فروش و صادرات كالاها و خدمات است كه در رديف اول ، بايد مبلغ فروش كالاها و خدماتي كه مشمول پرداخت ماليات بر ارزش افزوده هستند ، وارد شود كه پس از ورود اين مبلغ ، در قسمت ستون رو به روي آن ، ميزان ماليات و عوارض متعلق به آن به صورت خودكار و اتوماتيك درج مي شود .
همچنين علي رغم اينكه به فروش كالاها و خدمات معاف از ماليات ماليات ارزش افزوده اي تعلق نمي گيرد ثبت و تكميل مبلغ مربوط به آن در اظهارنامه ضرروي است كه طبيعتا در ستون رو به روي آن ماليات و عوارضي مشخص نخواهد شد؛
اين موضوع در خصوص ثبت نام اظهارنامه مالياتي اشخاص حقوقي نيز وجود دارد . لازم به ذكر است ميزان ماليات ارزش افزوده براي سال ۱۴۰۲ ، مركب از ماليات ۶ درصد و عوارض تعيين شده ۳ درصدي است .
مرحله۶
سپس در جدول شماره دو ، اطلاعات مربوط به خريد و واردات كالاها و خدمات ، شامل خريد كالاها و خدمات مشمول پرداخت ماليات و همچنين ، خريد كالاها و خدماتي كه مشمول پرداخت ماليات نيستند ، نيز بايد به صورت دقيق قيد شود . علاوه بر اين اطلاعات واردات كالاها و خدمات مشمول و معاف از ماليات بر ارزش افزوده را بايد ، در كادرهاي مربوطه ، تكميل نمود . در انتهاي اين جدول ، كادري قابل مشاهده است كه جمع خريد و واردات و ماليات و همچنين ، ماليات و عوارض تعلق گرفته به آنها به صورت تفكيك شده ، قابل مشاهده است .
مرحله ۷
در جدول شماره ۳ كه مربوط به محاسبه ماليات ارزش افزوده و عوارض پرداختي قابل كسر يا استرداد است ، در رديف اول ، جمع كل ماليات پرداخت شده و جمع كل عوارض پرداخت شده ، قابل ملاحظه است كه به صورت خودكار ، با توجه به اطلاعات جدول ۲ ، تكميل شده است . اما در رديف دوم ، مي توان ماليات ها و عوارض پرداختي كه از ماليات هاي فروش،قابل كسر يا استرداد نمي باشند را وارد كرد . اين مبلغ ، شامل مجموعه هايي است كه خريدهاي مشمول ارزش افزوده، انجام مي دهند؛ اما فروش آن كالاها ، معاف از پرداخت ماليات ارزش افزوده است . لذا ، در اين صورت ، ماليات پرداخت شده در زمان خريد ، قابل استرداد نبوده و از مبلغ ماليات دريافتي فروش نيز قابل كسر نمي باشد . در رديف سوم نيز مانده ماليات و عوارض پرداختي كه قابل كسر از ماليات هاي فروش يا استرداد مي باشد ، به صورت خودكار ، توسط سامانه ، محاسبه و تكميل مي شود و نيازي به ورود اعداد نيست .
مرحله۸
در اين مرحله از ثبت نام اظهارنامه ماليات بر ارزش افزوده ، براي محاسبه مانده ماليات و عوارض ، جدول ب نشان داده مي شود كه مبلغ ماليات و عوارض خريد و فروش از هم كسر مي شوند و مبلغ نهايي يا مانده بدهي يا بستانكاري مودي ماليات ارزش افزوده ،تا پايان همان فصل در رديف چهارم قابل مشاهده خواهد بود در صورتي هم كه در دوره مالياتي فصل قبل مودي ،بستانكار باشد و در حساب ماليات ارزش افزوده خود ، اعتبار داشته باشد ، در رديف سوم نشان داده مي شود .
مرحله۹
در آخرين مرحله از نحوه تكميل و ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده مودي ماليات ارزش افزوده بايد در مورد اضافه پرداخت مالياتي تصميم گيري نمايد اگر مودي طبق جدول قبل بستانكار باشد در انتهاي اظهارنامه مالياتي مي تواند يكي از اين دو گزينه را انتخاب كند : يا اينكه مبلغ بستانكاري را به فصل بعدي منتقل كند تا اين مبلغ ،در حساب ارزش افزوده فصل بعدي ،لحاظ شود و يا اينكه درخواست استرداد يا پرداخت مبالغ بستانكاري را داشته باشد تا پس از ارائه درخواست به سازمان امور مالياتي ،اين مبلغ به حساب وي مسترد شود .
در خاتمه نيز با تاييد كردن صحت اطلاعات وارد شده ، در خصوص ماليات ارزش افزوده ، نام و نام خانوادگي وارد كننده اطلاعات را وارد كرده و يكي از گزينه هاي ثبت موقت ( در صورتي كه هنوز قصد نهايي كردن و ارسال اظهارنامه ماليات ارزش افزوده را نداريد ) و يا تاييد و مرحله بعد را انتخاب نماييد.
مراحل ثبت وتكميل اظهارنامه ارزش افزوده
برچسب: استعلام ارزش افزوده ،گواهي ارزش افزوده ،ثبت اظهار نامه ارزش افزوده،